En av mina favoritblommor i en sommarrabatt.Det var fint med en ledig dag igår, känns lyxigt då den ligger mitt veckan. Det blev en dag då vi kom ikapp med sånt hemma som ibland behövs göras, sånt jag skjutit lite på ett tag. Vi fick också in träning tillsammans, god mat och som varje kväll då vi båda är hemma - backgammon. Vårt backgammonspelande efter middagen har pågått i flera år nu. På kvällen såg filmen vi filmen om Hammarskjöld, har du sett den? Jag tyckte att den var bra och sevärd. Idag är det en vanlig arbetsdag för mig, men en mer långsam sådan då stan i stortsett är tömd på folk som tagit långledigt. Jag skriver nyhetsbrev till Blush and Promise. Smsar med en grupp andra smyckesdesigners där vi delar med oss av tankar och erfarenheter. I familjetrådens sms har vi bestämt var vi firar midsommar i år, så biljetter ska boka under dagen. Jag letar tips på fina cykelstigar en bit utanför stan då vill ha en heldag på cykel på söndag. Jag funderar även på om vi ska åka ut till landet för att plocka rabarber då jag vet att den kommer tidigt där. Vår rabarberplanta är enorm och den här tiden på året är stänglarna spröda och otroligt goda. Rabarber är fint att ha som bordsdekoration.Jag tycker att allt med smak av rabarber är så gott. Varje sommar plockar jag mängder av rabarber och gör en slags kräm/kompott som vi ser har i frysen resten av året. Vi tinar den och äter den som den är, har den på chiapuddingen, filmjölken och gröten. RABARBERKRÄMOm rabarbern är tjock i skalet, så skala den. Såhär tidigt på året behövs det oftast inte.Skär bitar 2-3cm långa och lägg i en kastrull.Börja på medelvärme på plattan och rör om tills rabarbern börjar vätska sig.Då kan du sänka värmen lite och sätta. på lock på kastrullen.Det brukar ta 10-15 min innan rabarbern kokat sönder, jag rör då och då under tiden.När rabarbern är i krämform har jag i honung, eller råsocker och kardemumma, allt efter smak.Jag vill inte ha den för söt, så jag häller i lite i taget och smakar av.Kastrullen får svalna och sedan häller upp krämen i fryspåsar.Jag reder den inte, jag har inte i medel för att konservera den.Njut! Här får den stå och svalna innan vi njuter av den på filmjölk till lunch.Förra sommaren hittade jag även ett recept på kladdkaka med rabarber och vit choklad som jag bakade till familjen, den var tydligen försvinnande god.. KLADDKAKA MED RABARBER & VIT CHOKLADSätt ugnen på 175grader200gr vit choklad100gr smör2 ägg2dl strösocker2,5 dl mjöl3dl rabarberLite kardemummaSmält smöret i en kastrullHacka chokladenNär smöret är smält, rör ner chokladen så att den smälter i smöret.Blanda i äggenRör i socker och mjölStröa en form med löstagbar kant, 20cm i diameterNer med smeten i formen och grädda i mitten 40-55minKakan är klar när kanten fått färg och är torr/knäckig, mitten lite lös.Låt kakan svalna och sätt den sedan i kylen en stund.Servera med grädde eller vaniljglass Kanske något att baka till helgen då vårvärmen skall komma tillbaka till oss i Stockholm.