Soppor, något av det godaste tycker jag. Det finns något så tryggt och mysigt i att sitta tillsammans och äta en varm, hemlagad soppa. Den här pumpasoppan gör jag flera gånger under hösten varje år. Färgen är så vacker och pumpan så len och god i smaken. Pumpasoppa:500 g Butternutpumpa1 äpple1 gul lök2 msk smör6 dl kokande vatten2 hönsbuljongtärningar1 burk kokosmjölk1/2 tsk sambal oelek1-2 msk riven ingefärasalt och peppar1 msk honung1 msk pressad limesaftTill garneringolivolja1/2 dl pumpakärnor, rostade2 msk hackad persiljaSå här gör du:Skär pumpan i bitar. Dela, kärna ur och skär äpplet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs pumpa, äpple och lök i en gryta med smör i 5 minuter. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan koka upp och sedan sjuda tills pumpan är mjuk, 15-20 minuter.Mixa soppan med mixerstav. Rör ner kokosmjölken och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft. Låt soppan koka upp igen.Garnera med olivolja, rostade pumpakärnor och hackad persilja. Till efterrätt gör jag gärna den knäckiga äppelpajen, och det receptet hittar du HÄR