I söndags lagade jag en middag som jag gärna delar med mig av receptet på då det blev så gott. Smashad gurksallad, Salma-sashimi, sallad och asiatisk aioli.Gurksallad1 gurka4 msk Ekologisk soja1 msk rostad sesamoljafinrivet skal av 1/2 citron1 msk sesamfrön, jag använde svarta frön1/2 dl finhackad koriander1–2 msk färskpressad citronjuiceLägg gurkan på en skärbräda och smasha den med en brödkavel. Skär sedan gurkan i mindre bitar och lägg dem i en skål. Gör en dressing av sojan, sesamoljan, citronskalet, sesamfröna och koriandern. Smaka av med citronjuice. Blanda gurkan med dressingen och låt gärna detta stå och dra en stund innan den skall ätas. Jag gjorde en sallad på blandade blad, avocado, mango, små tomater, finhackad salladslök och morötter (skivade dem med mandolinen). Asiatiskt aioli1dl majonäs2tsk soja1tsk sesamolja1 klyfta riven vitlök1msk svarta sesamfrönBlanda ihop detta och smaka av Jag skar laxen i tunna skivor och pressade citron över demHoppas du tycker detta blir lika gott som vi gjorde. Från och med nu kommer det alltid finnas en skål med smashad gurka i kylen här hemma då den är så god.