Jag tänkte att det passar bra att jag delar recepten från lunchen i söndag (läs HÄR ) såhär inför helgen, kanske att du inspireras. Jag tycker om att laga mat, men..jag går aldrig helt på recepten, jag adderar och drar ifrån. Jag lagar helst mat som kan serveras på stora, härliga fat med olika goda tillbehör. Jag lagar gärna fisk och grönsaker. Så valet i söndags var lätt, det blir lax och gärna något jag inte provat tidigare. Jag visste också att jag ville ha gröna grönsaker i ugn till laxen, och en god sås, alltid sås eller röror. Härliga gröna grönsakerJag letade på nätet och hittade detta recept med citron och parmesan, det låter väl jättegott tillsammans med lax. Lax med citron i krämig parmesansås150gr färsk laxfilé per person1st citron100 gr parmesanost3 dl grädde1 st kruka gräslökSkär laxen i portionsbitar, salta och peppra bitarna. Stek dem i en stekpanna så att de får en fin stekyta på båda sidorna (1-2min på varje sida). Lägg dem sedan på en tallrik vid sidan om. Häll grädden (jag tog matlagningsgrädde) och den rivna parmesanen i stekpannan och låt sjuda i några minuter. Riv citronskal och finklipp gräslöken och häll det i såsen. Lägg även ner laxbitarna och låt detta sjuda ihop i 2-3min. Du kan addera pressad citron också efter egen smak. Jag grillade några citronklyftor i en annan stekpanna till serveringen. Dekorera med ytterligare lite parmesan och gräslök. Detta blir sommarens favoritsås till allt grillat hos ossDe gröna grönsakerna som jag serverade till laxen istället för potatis, bulgur eller liknande hittade jag en sås till hos Tom Sjöstedt. Grön sås50 g babyspenat1 dl parmesanost, nyriven1 klyfta pressad vitlök1 dl pinjenötter1 dl rapsolja Ner med allt i en mixer och mixa till en slät pesto, salta och peppra efter smak. Den här såsen droppade jag över grönsakerna jag sakta stekt i lite olja och blandat till en sallad. Grönsaker jag valde var broccoli, salladsärtor, sparris, och sedan blandade jag även i avokad och ruccola i salladen. Detta blev så gott tillsammans, och såsen kommer numera alltid finnas i vår kyl. Igår åt vi den till pasta och sommar kommer vi ha den till både grillade skaldjur, fisk och kött. Då jag inte är en efterrättsperson, men älskar bär i alla former så blev det citronmarinerade jordgubbar och blåbär till kaffet.