Igår blev jag överraskad av Henrik med en drömmiddag. Han hade bokat oss på en14-rätters avsmakningsmeny på restaurangen Kadeau. Menyn är en överraskning och de beskriver själva sin filosofi såhär:"Kadeau en hyllning till öns traditioner och skönhet, berättad genom matens historia. Vår första restaurang, Kadeau Bornholm, öppnade 2007 på den sandiga stranden vid Øster Sømarken på den sydligaste spetsen av ön. 2011 expanderade vi och öppnade Kadeau Köpenhamn i det historiska Christianshavn-kvarteret i staden.Kadeau Bornholm tilldelades en Michelin-stjärna 2016, den första – och hittills enda – restaurangen på ön med den ansedda utmärkelsen. Kadeau Köpenhamn tilldelades 2 Michelin-stjärnor 2018, och har behållit dem sedan dess. Båda restaurangerna tilldelades en Michelin Grön Stjärna 2023, vilket erkänner Kadeaus starka engagemang för hållbarhet." Efter en dag med skurar och åska så klarnade himlen upp och vi kom fram till restaurangen som ligger vid vattenbrynet då himlen färgades rosa. Alla kryddor och örter odlas i trädgården utanför och en kilometer bort så har de en större trädgård som förser båda restaurangerna med färska frukter, grönsaker och honung under sommaren. Vi fick ett fönsterbord och skålade i champagne för oss två och en härlig semester på ön. Sedan kom rätterna in en efter en och smakerna var helt fantastiska. Brun krabba med fläder Varm och kallrökt lax i lavendelolja Hjärtmusslor i fermenterad mjölkgrädde och slånbärsblommor. Rå Makrill på rågbröd med ramslök. Pilgrimsmusslor med sparris och svart kaviar. Friterat grötbröd med vilda blommor.Jag valde olika cidersorter från ön som dricka till maten. Henrik valde några olika, utvalda viner som var otroliga (jag provsmakade dem också). Vår drickmeny Vi fick med en present i form av korianderfrön så att vi kan odla ett minne från kvällen.Detta blev ännu en kväll att lägga till alla minnen som skapas från sommaren. Jag är så tacksam och överväldigad av allt jag får vara med om.