Maj går mot sitt slut och som jag skrivit tidigare har jag njutit så mycket jag kunnat av denna månad. Jag längtade efter värme, sol och naturen i blom att det kändes i hela kroppen under april. Men sen kom maj, och det vände. Luften blev lättare att andas, tankarna lättare att tänka, jag har cyklat genom staden med bara ben, ätit jordgubbar varje dag, njutit av solnedgångarna och doftat på varenda blomma som slagit ut.Jag följer dagligen det som händer i världen..men här inne är mitt happy place och du är så välkommen att vara med mig i det.Jag var på middag igår med mina vänner igår och vi tar alltid fram änglakorten när vi ses och jag fick kortet nedan. "Love has alredy won" - I speak from my heart. Det är precis den energin jag önskar vara i, och när jag läste texten till kortet så fick jag upp healing i mig själv. Healing är något som kommit upp i mina tankar om och om igen senaste tiden och jag berättade för Julia och Kajsa igår om mina tankar runt detta och fick ett "JA" som svar från båda. Det ska bara landa lite mer i mig själv, men sen ska jag berätta hur jag tänker mig healing framöver. Jag möttes av detta när jag kom cyklande efter jobbet. Två helt ljuvliga sallader, en med burrata och den andra med räkor. Jag älskar frukt i maten och gärna tillsammans med vitlök, chili och parmesan. Vidöppna fönster där en varm bris kom in, ett sorl från festen på gården bredvid och doften av syren från parken utanför. Som jag önskar att smakerna och dofterna från denna sallad kunde fångas på bild. Flingsalt i ett ostronskal. Älskade vänner, tänk att vågar vägar möttes. Allt började med ett flyg från Mallorca som jag inte ens var med på..och nu är vi här flera år senare och ni har kommit att bli en så stor och viktig del av mitt liv som jag dagligen är tacksam för. Har du sett något godare?Alla mina favoritsmaker som efterrätt på ett och samma fat, jag kan inte tänka mig något bättre än detta som avslutning på en middag. Jag bad att få recepten på salladerna då de kommer att lagas om och om igen i sommar och jag vill såklart dela med mig av dem till dig.Räksallad:400 g skalade scampi, gambas eller vannamei-räkor1 chilifrukt2 vitlöksklyftor4 msk olivolja1 påse salladsmix, 65 g1 knippe sparris1 mogen avokadoFlingsalt och nymald svartpepparParmesandressing:1 vitlöksklyfta1 msk pressad citron1 dl mild olivolja1 dl crème fraiche1 dl finriven parmesan + extra till serveringEventuellt ett par droppar srirachasåsGör så här1. Börja med dressingen. Skala och riv vitlöken och blanda med resten av ingredienserna. Den som vill vänder ner ett par droppar srirachasås. Det blir inte starkt, bara smakrikt.2. Låt räkorna tina på hushållspapper. Skala och skiva vitlök och kärna ur och hacka chilin. Hetta upp hälften av oljan och stek räkorna hastigt. Salta och ställ pannan åt sidan.3. Hetta upp resten av oljan i en annan panna och stek sparrisen och avokadoklyftorna så de får lite färg. Salta och peppra lätt.4. Fördela salladsmixen på 4 tallrikar och toppa med de stekta grönsakerna och de stekta räkorna. Strö på lite parmesan och ringla på lite dressing.5. Servera räksalladen med ett gott bröd.Recept: Liselotte Forslin ( Viva mat & vin) Burratasallad:Persikor och tomater med krämig burrata och den bästa vinegretten. Vinegrette1dl olivolja 2msk balsamvinäger 1 matsked honung1,5 tmsk rivet citronskal0,5 dl hackad färsk basilika0,5 dl hackad färsk mynta1 msk torkad oregano1 msk torkad timjanSallad3 dl körsbärstomater2-3 persikor, skurna i klyftor1 dl urkärnade färska körsbär2 burrata, rumstempererade1,5 dl rostade frönAlla mått på örterna är en smaksak, fyll på med mer av det du tycker omGör så här:Förbered vinegretten: Vispa ihop olivolja, balsamvinäger, honung och citronskal. Tillsätt mynta, basilika, oregano och timjan. Smaka av med salt och peppar.Sätt ihop salladen: På ett stort serveringsfat, arrangera körsbärstomater, persikoklyftor och delade körsbär. Lägg burratabollarna ovanpå.Tillsätt vinegretten: Ringla vinaigretten över salladen och toppa med rostade frön.Recept via: @halfbakedharvest Berätta gärna vad du tycker om du gör någon av salladerna i sommar.